Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella

Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella je kultúrno-výchovné zariadenie prírodovedného charakteru, šíriace poznatky z odboru astronómie a príbuzných prírodných a technických vied.

Krajská hvezdáreň a planetárium Maximiliána Hella (ďalej len KHaP) je kultúrno-výchovné zariadenie prírodovedného charakteru, šíriace poznatky z odboru astronómie a príbuzných prírodných a technických vied. Rozvíja záujmovú činnosť a mimoškolské vzdelávanie. Jeho organizačné súčasti súHvezdáreň v Banskej Bystrici a Hvezdáreň v Rimavskej Sobote. Zriaďovateľom je Banskobystrický samosprávny kraj

Hlavným cieľom je formovanie vedeckého poznania, rozvíjanie pozitívneho vzťahu k prírode, zvyšovanie všeobecného, odborného a kultúrneho vzdelania občanov, predovšetkým detí a mládeže. Pôsobenie organizácie sa sústredí na región stredného Pohronia. Mnohé aktivity však majú nadregionálny až celoslovenský dosah. 

Paleta ponúkaných programov zahŕňa tematické programy pre školské exkurzieširokú verejnosť i záujmové krúžky. Sú zložené z demonštrácie astronomických úkazov na umelej oblohe planetária, populárno-vedeckých a odborných prednášok, besied, premietania filmov a audiovizuálnych pásiem, videoprojekcií či pozorovania nebeských telies a úkazov na dennej i nočnej oblohe pomocou astronomickej optiky. 


Kontaktné údaje:

Tel: 045 – 6700 888
info@planetarium.sk
www.planetarium.sk
 

Adresa:

Duklianskych hrdinov 21
Žiar nad Hronom

Zaradenie

Múzeá


GPS súradnice

48.586262 18.851591



« Späť




Košicemax. 10°Cmin. 4°C
Bratislavamax. 8°Cmin. 4°C
Žilinamax. 6°Cmin. 2°C
Banská Bystricamax. 6°Cmin. 5°C