Umenie sa rodí v kúpeľoch

Počuli ste už o tom, že liečiť sa dá aj umením? Na Lúčkach dokázali, že pozitívne účinky na organizmus má aj tvorba obrazov.

K účinným procedúram, liečivej vode a krásnemu horskému prostrediu tak pribudla nová terapia. Vďaka nej už o niekoľko mesiacov vznikne jeden z najväčších obrazov z farebného piesku na Slovensku.

 Kultúrne vystúpenia, poznávacie výlety po regióne a špičkové liečebné procedúry doplnili na Lúčkach terapiou umením. S nápadom vyrábať obrázky z farebného piesku prišiel pred tromi rokmi Igor Kabzan zo Žiliny, ktorý sa dlhodobo venuje tejto záľube. „Kreatívna tvorba obrázkov z piesku sa teší veľkému záujmu nielen u detí, ale aj u dospelých. Povedali sme si, prečo nespríjemniť pobyt v kúpeľoch obom skupinám a výsledkom sú nielen pekné suveníry z Lúčok, ale aj príjemne strávený čas popri liečbe,“ vysvetľuje  ako sa dostal piesok do kúpeľov.  

 Za obdobie približne dvoch rokov vzniklo v kúpeľoch niekoľko stovák pekných obrázkov, ktoré si väčšinou dámy vždy brávali so sebou domov ako peknú spomienku a vlastnoručne vyrobený suvenír. „Mnohé z nich si nakreslili vôbec svoj prvý obrázok odvtedy, keď opustili školské lavice,“ dopĺňa s úsmevom Igor Kabzan.


Kontaktné údaje:

Tel: +421 44 43 75 111
recepcia@kupele-lucky.sk
www.kupele-lucky.sk
 

Adresa:

Lúčky

Zaradenie

Kúpele a wellness, Pre deti, Alternatívne


GPS súradnice

49.129453 19.40215



« Späť




Košicemax. 9°Cmin. 3°C
Bratislavamax. 11°Cmin. 2°C
Žilinamax. 8°Cmin. 1°C
Banská Bystricamax. 9°Cmin. 1°C